O nama

OPG Miščević nalazi se na adresi Senjska 83, 47303, Josipdol. Udaljeni smo 12km od Ogulina, 50km od Karlovca, 800m od centra Josipdola prema Senju. Gospodarstvo ima 5 članova. Nosilac je Radmila Mišćević koja je je završila program obrazovanja odraslih osoba pod nazivom Mljekar-sirar i time se osposobila za ovu vrstu poljoprivredno-prehrambene proizvodnje sira. Isti program završio je njen suprug Milan Miščević. Imaju 2 djece i djeda. Kćerka Danijela pohađa FTMU (Fakultet za Turizam i Ugostiteljstvo), a sir Goran je završio srednju HTT i radi s roditeljima na gospodarstvu. Na gospodarstvu je stalno i od početka otvaranja sirane zaposlena suprugova sestra Bogdanka Orle. Zahvaljujući činjenici da se OPG Miščević nalazi u ekološki čistoj regiji, bez industrijskog zagađenja, te uz pomoć specifičnosti samih sireva, stvorena je tradicija proizvodnje i prodaje sireva na našem OPG-u. Na našem gospodarstvu sirevi se tradicionalno proizvode već 30 godina.

Zbog velike potražnje naših sireva, te s ciljem afirmacije i unapređenja proizvodnje kuhanog sira škripavca i ostalih sireva odlučili smo investiratiu  izgradnju i registraciju objekta za proizvodnju sireva. Krećući u tom smjeru uspjeli smo napraviti malu siranu s polovnim strojevima, te 2005. godine registrirati objekt kao mini siranu.

Od 2005. godine sudjelujemo na županijskom ocjenjivanju sireva i svake smo godine dobitnici neke od plaketa. Izmežu ostalog izdvajamo; Šampionat izložbe „Josipdolski Škripko“ 2007.g., zlatnu plaketu za dimljeni sir, srebrne plakete za začinske sireve i ostale.

Uz pomoć Ministarstva Poljoprivrede koje nam je odobrilo određena sredstva kao i ulogom vlastitih sredstava uspjeli smo modernizirati siranu. Proširili smo objekt i izgradili 12 prostorija sukladno tehničko-tehnološkom projektu te Zakonu o veterinarstvu 41/03, a kupljena je i nova oprema. Od 2006.god. članovi smo udruge malih sirara „KORNI“. Nalazimo se i na karti „Cesta sira Karlovačke Županije“ koja je počela kao pilot projekt i registrirana je 2013.god.

Godine 2008. proširen je asortiman dimljenih sireva s začinima (ljuta paprika, vlasac, peršin, češnjak, mediteransko bilje, masline i sl.)