Naslovnica arrow O nama
O nama PDF Ispis E-mail
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Miščević i naša Mini sirana nalaze se na adresi Senjska 83, 47303 Josipdol. Udaljeni smo 12 km od Ogulina, 50 km od Karlovca, 400 metara od centra Josipdola prema Senju.

Gospodarstvo ima 6 članova. Nosilac je Radmila Miščević, koja je završila program obrazovanja odraslih osoba pod nazivom mljekar - sirar i time se osposobila za ovu vrstu poljoprivredno - prehrambene proizvodnje sira. Isti obrazovni program završio je i njezin suprug Milan. Imaju dvoje djece, koja pohađaju osnovnu školu, te baku i djeda.

ImageZahvaljujući činjenici da se OPG Miščević nalazi u ekološki čistoj regiji, bez industrijskog zagađenja, te uz pomoć specifičnosti samih sireva, stvorena je tradicija proizvodnje i prodaje sireva na našem obiteljskom gospodarstvu. Na našem gospodarstvu sirevi se tradicionalno proizvode već 20 godina.

Zbog velike potražnje naših sireva, te s ciljem afirmacije i unapređenja proizvodnje kuhanog sira, škripavca i ostalih sireva odlučili smo investirati u izgradnju i registraciju objekta za proizvodnju sireva. Krećući u tom smjeru uspjeli smo napraviti malu siranu s polovnim  strojevima te 2005. godine registrirati objekt kao mini siranu.

Uz pomoć Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, koje nam je odobrilo određena sredstva, kao i ulogom vlastitih sredstava uspjeli smo modernizirati siranu. Proširili smo objekt i izgradili 12 prostorija sukladno tehničko - tehnološkom projektu te Zakonu o veterinarstvu (NN 41/03), a kupljena je i nova oprema.

ImageOd 2006. godine članovi smo udruge malih sirara Karlovačke županije "KORNI". Nalazimosei na karti "Cesta sira Karlovačke županije", koja je počela kao pilot projekt i bit će registrirana tijekom ove godine.

Godine 2008. proširen je asortiman dimljenih sireva s začinima, posebice ljutom paprikom za što dobivamo srebrnu plaketu a koristimo još i vlasac, peršin i češnjak.

 

Od 1.6.2011. bit će otvorena kušaona sira sa kapacitetom cca 50 ljudi. U ponudi će biti degustacija sira, atmosfera je ugodna, domaća, seoska. Dođite i probajte naše sireve.

ImageImage

Od 2004. godine sudjelijemo na županijskom ocjenjivanju sireva i svake smo godine dobitnici neke od plaketa. Između ostalih izdvajamo: šampionat izložbe Josipdolski škripavac 2007. godine, zlatnu plaketu za dimljeni sir, srebrne plakete za začinski sir i ostale.

Naše sireva prodajemo isključivo izravnom prodajom i to: na vlastitom gospodarstvu, u restoranima Gradina u Josipdolu, hotelu Frankopan u Ogulinu, restoranu Viktorija u Brinju, restoranu DP u Gornjem Zvečaju, hotelu Risnjak, lovačkom domu Delnice, restoranu Jezero Lokve, NP Risnjak, City Centru u Zagrebu  te voćari Jabuka - Dubrava, Zagreb.

Ovo je posao u kojeg se mora svakodnevno ulagati, kako sredstva, tako i samog sebe. Uz opsežan posao u sirani treba se angažirati i u  mužnji i hranidbi krava, pripremanju hrane i ostalim poslovima. Uz svu tehnologiju ljudska ruka je ipak najvažnija.

Image
Higijena prije svega
Za rad u sirani potreban je cjelodnevni angažman. Nakon sirenja, siranu treba temeljito očistiti i dezinficirati. Vrlo je važno voditi računa o higijeni, jer o njoj uvelike ovisi kvaliteta sira.

Cilj nam je naše sireve što više približiti tržištu na temelju tradicionalnih autohtonih recepata i tradicionalnih postupaka i načina proizvodnje.

Vrlo bitan zadatak marketinškog pristupa je plasman proizvoda na mjestu nastanka, upotpunjavanje gastronomske ponude  hrvatskog turizma i ostvarivanje boljih tržišnih uvjeta.

ImageNe želimo izgubiti kvalitetu zbog kvantiteta, pa stoga ne želimo postati industrija. Želimo sačuvati tradiciju i ostati dosljedni domaćoj, autohtonoj proizvodnji koja će vas pomoću naših sireva vratiti u djetinjstvo i oživjeti u vama sjećanje na selo i običaje.

Želmo da nam se uvijek ponovo vraćate, jer ćemo tada znati da smo postigli cilj.  Želimo da u svakoj prigodi naš sir obogati vaše stolove.  Želimo da kažete: " Nareži kobasice i šunke, jer izvrsno odgovara uz Josipdolski dimko i škripko!" Želimo da otvorit bocu dobrog vina, jer na stolu je Josipdolski Ličanin i ljutko. Želimo puno sirnica, savijača, palačinki nadjevenih Josipdolskim svježim sirom i zalivenih Josipdolskim vrhnjem. Želimo da nam uvijek otvoreno kažete ako s nekim od  naših proizvoda niste bili zadovoljni ili da nas pohvalite ako ste zadovoljni.


 

 

Ankete

Kako ste čuli za nas
 
dimko1_small.JPG
© 2005 – 2015 Mini Sirana Miščević